Yaz okulları hakkında merak ettikleriniz

-Yaz okulu ve dil okulu programları arasındaki farklar nelerdir?

Öncelikle, yaz okulu programlarına 17-18 yaş altındaki kişiler katılabiliyorken, dil okulu programlarına 16 yaş üstündeki kişiler katılabiliyor. Örneğin bir ortaokul öğrencisi dil okuluna katılamıyor, yaz okuluna katılması gerekiyor. Okullar bu ayrımı neden yapıyor? Kendi yaşlarındaki çocuklar, rahatlıkla birbirleriyle iletişime girsin ve iletişim problemi olmasın diye. Ayrıca çocukların algılarıyla, 16 yaş üzerindeki bir yetişkinin algısı bir olmadığı için ana farkımız bu diyebiliriz.

-Yaz okulları nerelerde düzenlenir?

Genel anlamda bakıldığında dil okullarından farkı yaş konsepti, o yüzden öğrencinin ve ailenin profiline bağlı olarak, dil okulundaki gibi Kanada, Amerika, Malta, İngiltere, İrlanda vb. ülkeler tercih edilebilir. Türkiye’de genellikle tercih edilen 2 farklı tip yaz okulu var. Bunlardan biri bireysel olarak katıldıkları programlar bir diğeri ise genellikle duymuşsunuzdur  x koleji diyor ki ‘’bu sene bu sene yaz okulumuz İngiltere’nin Londra şehrinde x okuluna gidiyoruz ‘’ bu da grup halinde  katıldıkları programlardır. Biz, bu yaz okulu sistemlerinin her ikisine de hizmet vermekteyiz. Bireysel de nasıl ki bir dil okulu öğrencisi geldi bütün işlemlerini biz yapıyorsak, yaz okulunda da aynısı oluyor. Öğrenci ailesiyle geliyor. Burada ona programımızı anlatıyoruz. Onlar için uygun olan ülke, şehri anlatıyoruz. Örnek veriyorum; İngiltere’ye gitmek istiyorum, sahil kenarına gitmek istiyorum diyor. Kişinin isteklerine göre öğrenciyi Brighton’daki okul alternatiflerimiz öğrenciye sunuluyor ve öğrencinin o okula kaydı alınıyor. Vize işlemleri yapılıyor ve öğrenci Türkiye’ye dönene kadar danışmanı öğrenciyle iletişimde oluyor.

-Yaz okulunun içeriği nasıldır? Neler dâhildir?

Dil okulundaki insanlar yetişkin olduğu için kendi programlarını, etkinliklerini, katılmak istedikleri hobi alışkanlıklarını kendileri belirleyip ücretini ödeyebilecekleri bilinçtedirler. Ama yaz okulundaki öğrenciler biraz daha yaş grubu küçük olduğu için, programı onlar için hazır halde sunuyoruz. Yaz okulu programlarında öğrenci oraya gittiğinde konaklayacağı yer, yemek, ulaşım, katılacağı etkinlikler, gideceği tiyatronun biletine varana kadar her şey paket halinde ayarlanıyor. Yani biz buradan bir öğrencimizi yaz okulu programına yollayacağımız zaman o biliyor ki onun paketinin içerisinde katılacağı etkinlik bileti bile dâhildir. Dil okuluyla bir farkı da budur. Dil okulunda etkinlik planlaması kişiye bağlıyken, yaz okullarında öğrencinin yaş grubuna uygun etkinlikler, okul tarafından belirlenip paket program içerisinde öğrenciye sunulmaktadır.

Haftalık ders saatlerindeki farklılıklar nelerdir?

Dil okullarında genellikle genel İngilizce, yoğun İngilizce, iş İngilizcesi, sınav İngilizcesi gibi birçok program bulunmaktadır. Haftalık ders saatleri 20-30 ders aralığındadır. Öğrenciler okuldaki eğitimini tamamladıktan sonra tamamen özgürdür. Okulun etkinliklerine katılıp katılmamak öğrenciye bağlıdır. Yaz okullarının etkinliklerinde ise haftada 15 saat ders alınır, haftada 15 saat de öğrenciler için özel oluşturulmuş aktivite kulüpleri vardır. Yani dil okullarında genellikle dil eğitimi üzerine daha fazla ağırlık veriliyorken, yaz okullarında her şey tamamen paket halinde dersler ve etkinlikten oluşmaktadır.

Konaklama nasıl oluyor?

Aynı dil okulunda olduğu gibi aile yanı konaklaması ve yurt konaklaması vardır. Büyük şehir tercihlerinde aile yanı konaklamaları 20-30 dakika mesafededir. Okula ulaşım için okulların özel servisleri mevcuttur. Güvenlik kısmında öğrenci sorun yaşamıyor. Aile yanı konaklaması ve yurt konaklaması dışında bir diğer seçenek ise kampüs konaklamasıdır. Bu seçenekte öğrenci aynı kampüs içinde hem eğitim alabiliyor, hem konaklayabiliyor, hem de aktivitelerini aynı kampüs içerisinde gerçekleştirebiliyor. Aileler genellikle kampüs okulları tercih ediyor. Bu konaklamalarda öğrencilerin yaşlarına uygun olarak yerleşim yapılıyor ve her kapı şifreli ya da kartlı sistem ile güvenlikli hale getiriliyor.

Sosyal aktiviteler nelerdir?

Farklı şehir gezilerinin yanı sıra öğrencinin dili kullanmasına yönelik aktiviteler vardır. Yaş grubuna bağlı olarak değişeceği gibi örneğin; kostüm dizayn etmek, heykeltraşçılık, at binicilik,su sporları gibi bir çok aktivite vardır. Bazı ekstra aktiviteler, öğrencilerin ve ailelerinin isteklerine, yeteneklerine göre programa dahil edilebilir.

Yaz okulu programına neler dahildir?

Yaz okulu programlarında eğitim, konaklama, aktivite, sağlık sigortası, havaalanı karşılaması dâhildir. Uçak bileti, vize ücreti ve cep harçlığı program ücretine dâhil değildir.

Yaz okulunda YERO’nun avantajı nedir?

Bireysel programa katılan öğrencilerimiz, belirlenen sayıya ulaştığında gidiş için ortak bir tarih belirliyoruz ve öğrenciler için YERO’dan bir danışman atıyoruz. Öğrenciler Türkiye’den belirlenen ülkeye gidene kadar uzman Yero danışmanı eşliğinde oluyor. Sonrasında eğitim süresi boyunca danışmanımız öğrencilerimizin yanında oluyor.

Ücretler nedir?

Dil okulu gibi yaz okullarında da ücretler gideceği lokasyona, okula ve süreye göre değişmektedir. Fakat yaz okulu maliyetleri dil okulu maliyetlerine göre biraz daha pahalıdır. Sebebi ise her şey dâhil paket program olarak sunulduğu içindir. Öğrenci eğitimine başladığında ödeyeceği tek şey bireysel harcaması olacaktır.

Hemen Arayın
E-Posta Gönderin